Известие

Collapse
No announcement yet.

Грешно отчитане на горивото в резервоара ???

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Грешно отчитане на горивото в резервоара ???

Здравейте Колеги ,

От скоро съм собственик на 147 2.0.
    След диагностика и изчистване на грешките от компютъра , която беше само една на имобилайзера, стрелката на резервоара отчита грешно. Като ми беше светнала лампата и имаше по малко от едно деление като я запалих се покачи почти до средата и слезе съвсем малко.
    Пробвах да откача акумулатора , бушони и релета , но без резултат.
    На какво може да се дължи този проблем и има ли решение.

Благодаря предварително.
    Alfa Romeo - 147 2.0 i 16V T.Spark (150 Hp)

И мойта е така (дизел) на приятел също. Явно им е болест. Има значение на какъв наклон я паркирам.
    sigpic156 2.4 jtd 150hp.+++

Comment

Вадиш помпата в резервоара и чистиш пистите на потенциометъра от мизерията или ако са износени - носиш някъде за слагане на нови писти.
      В някоя тема съм показвал снимки , за какво иде реч ама нещо не я намирам.
      ex - 147 16v multijet

Comment

При мен на 156 цата, когато колата е под налкон и муцуната е на високо, отчита че има повече , а когато муцуната е на долу, че е по малко. Това си е май при всички

sigpic
        Alfa Romeo 159 EX

Comment

Абсолютно подкрепям Стефан,само искам да отбележа,че нивомера си работи перфектно,защото когато има малко гориво,и колата е спряна на голям наклон с "муцуната" напред,впоследствие тя изобщо не пали.Сваляте я наравно по инерция,все едно не е било,и нивомера мърда леко в дясно.Тоест нивомера си работи,просто около него няма никакво гориво,когато колата е под наклон.Една голяма недомислица на модела.Дори съм имал случай,имам 5-6 литра,голям наклон,не пали,доливам още 2,пак не пали,чак на следващите 2 всичко е ок.После на равното показва около четвърт резервоар,инаистина е толкова.
          Alfa Romeo 156 1.8 TS'99 144+

Comment

Обобщено нещата стоят така, наклон назад или ляво показва към пълно, а наклон напред или дясно към празно. В комбинация резултатите са поразителни. При 1/2 пълен резервоар стрелката може да е в двете крайности. Ама така са си явно, нали всичко им е много чувствително.
            ----------------------
            156 SW 1.8TS 07.2001
            Fiat Tipo 1.4Mi
            ----------------------

Comment

Първоначално публикувано от mmitaka83 Покажи съобщение
              При 1/2 пълен резервоар стрелката може да е в двете крайности. Ама така са си явно, нали всичко им е много чувствително.
              Категорично, няма такова нещо !
              ex - 147 16v multijet

Comment

Моята уж стой пред блока на равно и като тръгна всеки път минавам 2-3км докато изгасне лампата на резервата и стрелката "оживее" ... това на 1/3-1/4 резервоар. И аз съм останал с впечатление, че стрелките им са доста по - чувствителни от на 3-те японски у дома, но може и да греша.
                "Алфа Ромео е като Анджелина Джоли - всички сме чували, че е луда и яде лепило, но никой няма да й откаже, нали?"
                Аlfa Romeo 156 1.6TS 2000г / 147 1.9JTDm 2006г

Comment

Еба го ... не мислех че толкова хора споделят моят проблем или аз споделям техния .... На моята стрелката при 20 или 30 лв заредено гориво отива на 1вата стрелка седи там 110 или 170 км и после за още 10 се смъкне към лампата... и те така ..
                  Alfa Romeo 156 2.4 20v "TI" - Ex ..
                  Alfa Romeo 147 2.0 TS Selespeed - Ex ..
                  Fiat Bravo 1.9 JTD 105hp - Ex..

Comment

И при мен е така.
                    Mercedes S320 W220
                    Ex: Alfa Romeo 156 Sportwagon 1.9 mJTD 16v 140cv+++

Comment

Обща болест.
                      По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
                      конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
                      Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
                      Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

Няма такова нещо, пак да повторя!
                        При половин резервоар гориво особено !
                        ex - 147 16v multijet

Comment

Никога, не наливам по 20-30 лв. Винаги карам пълно-празно.
                          Когато е пълен стои така 150-180 км. След това пада рязко до другото деление, задържа се там 100 км. и след това рязко пада до половината и от там на долу същата работа!
                          Отварял съм го да почистя пистите, но е много глупаво направено и особен резултат не даде.
                          Пистите се износват и надират, задълбават, от където не прави добър контакт. С тях контактува една пластина с две пъпки, която е свързана с поплавъка, като пъпките са директната връзка.
                          Mercedes S320 W220
                          Ex: Alfa Romeo 156 Sportwagon 1.9 mJTD 16v 140cv+++

Comment

Пистите са като на почти всички коли. С времето поплавъка започва да се мести по-трудно, т.е. горивото намаля а поплавъка стои по-горе в някакво си положение. Иначе самия комп не взима сигнал постоянно, а през определени интервали. Това ако съвпадне с пличкане на горивото в този момент съответно показва грешно известно време.
                            Като цяло е уред който показва някакви приблизителни стойности и не може да му се вярва 100%. Макар и моделите с бордкомпютър които уж казват за колко км можеш да мибеш със съществуващото гориво, също не показват 100% вярно.
                            Last edited by mirchozo; d.m.y г., 17:34.
                            Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
                            Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
                            Горе главата, нищо че е празна...

Comment

При мен си показва точно само ако е на равен път. Понякога стрелката забива на празно и стои така до следващото стартиране на двигателя. Като се поосвободя ще го разглабям и аз...

Sent from my XT1032 using Tapatalk
                              Sport Wagon 2.0TS|LPG

Comment

Working...
                              X